weer de brand
Home » Tips voor een brandveilige keuken

Tips voor een brandveilige keuken

  • Houd brandbare materialen zoals keukendoeken of papier uit de buurt van het fornuis of apparaten die hitte afgeven.
  • Controleer de gasafsluiting van je fornuis.
  • Ga de apparaten af die je gebruikt hebt bij het koken en controleer of ze allemaal uit staan.
  • Laat geen potten of pannen onbewaakt achter op het fornuis wanneer het vuur aanstaat. Ook is het handig om niet de steel van de pan naar buiten te draaien, waardoor je er tegenaan kan lopen. Tot slot is het goed om je pannen of potten zo ver mogelijk naar achteren te zetten op het fornuis, zodat kinderen er bijvoorbeeld niet bij kunnen.
  • Plaats geen hermetisch afgesloten potten of pannen in de oven, hierdoor kan er ontploffingsgevaar ontstaan.
  • Kruimels in een broodrooster kunnen brand veroorzaken. Zorg ervoor dat deze niet hierin achterblijven.
  • Reinig je vetfilter van de dampkap enkele keren per jaar. De vetresten die hierin achterblijven kunnen voor een flinke brand zorgen.
  • Sluit apparaten in je keuken niet aan via stekkerdozen, maar verbind deze direct met de stopcontacten in de muur.
  • Verwarm geen vet in een pan, maar doe dit in een frituurpan met een werkende thermostaat. Laat deze ook nooit alleen.

Voorkom brandwonden! Help mee