weer de brand
Home » Hoe weer jij de brand?

Hoe weer jij de brand?

Er zijn veel manieren om brand te voorkomen. Deze tips kunnen niet alleen van ons komen, maar ook van jou en anderen. Iedereen heeft weleens een moment gehad dat ze aan het opletten waren voor brandgevaar, of hebben ooit een keer een risico gezien. Op deze pagina kan je tips geven, maar kan je ook de tips van anderen bekijken. Vertel de maatregelen die jij neemt, een gebeurtenis die je mee hebt gemaakt omtrent brand(preventie) of een compleet nieuwe tip. Zo weren we samen de brand!

Help mee en weer de brand

Wil je ook meehelpen om brand te voorkomen? Geef hier je eigen tips hoe jij de brand weert!
Mogen we jouw tip laten zien op Weer de Brand?(Vereist)
Je e-mail adres zal niet worden vertoond

Bekijk de tips van anderen

Rob Baardse, Directeur Nederlandse Brandwonden Stichting

Er zijn al Zweedse afzuigkappen die een brand kunnen blussen en Baardse hoopt op meer technische ontwikkelingen die het aantal mensen met brandwonden terugdringt. “Waarom zijn er geen rookwerende liften die je bij brand gewoon kunt gebruiken en brandveiligere opladers?” Ook wettelijke maatregelen kunnen een positief effect hebben op het aantal slachtoffers van brand. “Bijvoorbeeld door bouwbesluiten op een goede manier in te richten.” Maar ook de gedragscomponent speelt een rol, erkent hij. “Hoe krijgen we ouders zover dat ze hete thee of koffie buiten het bereik van kinderen houden?


 

Anoniem

“‘Ik heb ooit een keer een brand gehad in de garage. Dit kwam omdat er een oud bankstel stond, terwijl ik aan het klussen was in de garage. Tijdens het klussen ontstonden er vonkjes en kwamen deze op de oude versleten bank terecht. Er ontstond hierdoor een klein brandje, maar het had erger kunnen worden als ik geen brandblusser had staan. Een brandblusser in de garage is dus een goede manier om brand te voorkomen!”


 

Tom

”Voordat ik ga slapen leg ik mijn mobiel op mijn nachtkastje en laad ik deze op voordat ik naar bed. Zo heb ik de volgende dag een volle batterij en kan ik rustig slapen. ”


 

“Mijn werk levert een schat aan ervaring op en tips voor de eigenaren om brand te voorkomen.”

Pieter v.d. Woude
Inspecteur Noorderlinge verzekeraars

Voorkom brandwonden! Help mee