weer de brand

Een rookmelder redt levens

Home » Webshop

Webshop

Een paar seconden kunnen het verschil maken tussen veiligheid en ernstig letsel. In onze webshop bieden wij diverse producten aan die je helpen om dit verschil te kunnen maken.

De webshop is een samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting en onze adviseurs. Via de Nederlandse Brandwonden Stichting kunnen wij deze preventieartikelen tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. Bovendien steun je met je aankoop het goede werk van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Heb je een kortingscode ontvangen van je adviseur? Dan kan je deze invullen bij je bestelling.

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder in je woning verplicht. Wil je weten hoeveel rookmelders je nodig heeft? Doe dan de rookmelderwijzer.

Melders

 

 

Rookmelders

De rookmelder zal je waarschuwen zodra er rook wordt geconstateerd. Hierdoor heb je een grotere kans om voortijdig te vluchten, in geval van een brand. De Nederlandse Brandwonden Stichting biedt verschillende rookmelders aan.

 

 

 

Speciale rookmelders

De speciale rookmelders die de Nederlandse Brandwonden Stichting aanbiedt, zijn speciaal gemaakt voor doven en slechthorenden. Hierdoor kunnen zij ook vroegtijdig hun woning of gebouw verlaten in verband van een brand of rookvorming.

 

 

 

 

Hittemelders

De hittemelder zal een alarm afgeven, zodra er een hoog temperatuurverschil is in de ruimte. Door de hittemelder kan je ook een brandalarm hebben in ruimtes waar geen rookmelder moet hangen, bijvoorbeeld de keuken. De Nederlandse Brandwonden Stichting biedt verschillende hittemelders aan.

 

 

 

 

CO-melders

De CO-melder waarschuwt je zodra het gas koolmonoxide in de ruimte wordt geconstateerd.  Dit gas is erg slecht voor je gezondheid en er vallen jaarlijks tientallen slachtoffers. Doordat je koolmonoxide niet kan zien en geen geur heeft, is de CO-melder een goed middel om je te waarschuwen. De Nederlandse Brandwonden Stichting biedt verschillende CO-melders aan.

Vluchten & Blussen

Als je je huis tijdig wilt verlaten tijdens een brand, dan is een goed vluchtplan altijd goed. Sommigen delen in je huis zijn onherkenbaar door de dikke rook, bijvoorbeeld de trap, de hal en de overloop. Echter zijn dit wel vaak de routes die je neemt, zodra er een brand is. Als je nu al nadenkt over je vluchtplan, dan ben je alvast goed voorbereid. De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft speciale producten zoals verlichting, maskers en trappen die je kunnen helpen. Bekijk het aanbod artikelen voor je vluchtplan.

FireAngel vluchtladder EL-2S-INT    First Alert FE-F600-FA-BNLNodazzle Basic Wall

Voorkom brandwonden! Help mee